2020 metais „Tesla“ pardavė 0,5 mln. elektromobilių

2020 metais „Tesla“ pardavė 0,5 mln. elektromobilių

2020 metais „Tesla“ pardavė 0,5 mln. elektromobilių

2020 metais „Tesla“ rinkai patiekė 499 550 elektromobilių, iš jų daugiausia (180 570) elektromobilių buvo pristatyta per paskutinį praėjusių metų ketvirtį, skelbia naujienų agentūra Bloomberg.

Per metus, didėjant pasaulyje baterijomis varomų automobilių paklausai, „Teslos“ rinkai pristatytų elektromobilių skaičius išaugo 36 procentais. 2019 metais jų rinkai buvo pristatyta 367 500.

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „Palo Alto“ praėjusio šeštadienio pranešime teigė, kad „Teslos“ elektromobilių pristatymo rinkai skaičius turėtų būti vertinamas kaip šiek tiek konservatyvus, o galutiniai skaičiai gali skirtis iki 0,5 ar daugiau procentų.

„Teslos“ vadovas Elonas Muskas Twiter‘yje rašė, kad „didžiuojasi„ Tesla“ komanda pasiekus šį svarbiausią etapą“.

JAV elektromobilių gamintojas 2020-ųjų sausį, dar prieš prasidedant koronaviruso pandemijai, prognozavo, kad „patogiai viršys“ pusės milijono elektromobilių pardavimą. Bendrovė spalį teigė, kad vis tiek tikisi pasiekti šį tikslą, nepaisant laikino savo gamyklų uždarymo pavasarį. Be to, E. Muskas gruodžio mėnesį darbuotojams išsiųstame vidiniame elektroniniame laiške, kurį matė „Bloomberg“, nurodė, kad tikslas yra pasiekiamas.

Analitikai taip pat prognozavo, kad „Tesla“ pasieks savo pardavimo tikslą 2020 metams. JAV elektromobilių akcijų vertė biržoje, nepaisant daugybės kitų akcijų siūlymų rinkoje, pakilo iki 669 mlrd. USD.

Praėjusį šeštadienį „Tesla“ pranešė, kad Šanchajuje pradėjo „Model Y“ modelio gamybą, o pristatymas rinkai turėtų prasidėti netrukus.

Nors „Tesla“ yra aiški pasaulinės elektromobilių rinkos lyderė, jos transporto priemonių pristatymas yra nedidelis, palyginti su milijonais benzinu varomų automobilių ir sunkvežimių, kuriuos pardavė tokie automobilių gamintojai kaip „General Motors“ ir „Volkswagen Group“. Pastarieji ir kiti automobilių gamintojai per ateinančius penkerius metus ruošiasi elektromobilių rinką užtvindyti dešimtimis baterijomis varomais modeliais.

Šiuo metu „Tesla“ stato dvi naujas elektromobilių transporto priemonių surinkimo gamyklas: vieną Berlyne, Vokietijoje, kuri galiausiai kasmet gali surinkti net 500 000 elektromobilių, ir kitą – Austine, Teksase, kuri taps pirmojo šio prekės ženklo pikapo gamintoja. Tikimasi, kad abi gamyklos pradės veikti vėliau šiais metais, prisijungdamos prie esamų transporto priemonių surinkimo įrenginių Fremonte (Kalifornijoje) ir Šanchajuje (Kinijoje).

Kadaise žinoma dėl nišinių prabangių modelių, tokių kaip sedanas „Tesla Model S“ ir krosoveris „Tesla Model X“, „Tesla“ išplėtė savo patrauklumą modeliais „Tesla Model 3“ ir „Tesla Model Y“, kurių kaina prasideda žemiau 50 000 USD. Pernai rugsėjį E. Muskas sakė, kad iki 2023 metų jis planuoja pradėti pigesnės, 25 000 USD kainuojančios „Teslos“ pardavimą.