„Honda“ siekia 100 % elektrinių transporto priemonių iki 2040 metų

„Honda“ siekia 100 % elektrinių transporto priemonių iki 2040 metų

„Honda“ siekia 100 % elektrinių transporto priemonių iki 2040 metų

„Honda Motor“ sieks, kad  iki 2040 metų elektrinės transporto priemonės sudarytų 100 %, sako naujasis antrojo pagal dydį Japonijos automobilių gamintojo vairą perėmęs generalinis direktorius Toshihiro Mibe, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Bendrovė tikisi, kad EV ir FCV (fuel cell vehicles) iki 2030 m. sudarys 40 % pardavimų, o iki 2035 m. – 80 % visose pagrindinėse rinkose, įskaitant Šiaurės Ameriką ir Kiniją.

„Honda“ pranešė apie savo elektrifikavimo strategiją po to, kai Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga pažadėjo, kad Japonija sieks iki 2030 m. 46 % sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir ieškoti būdų, kaip žengti dar toliau ir siekti beveik dukart didesnio tikslo nei anksčiau.

„Nors vyriausybės tikslas yra nepaprastai sunkus, manau, kad tai yra įgyvendinamas tikslas Japonijai 2050 m. tapti anglies požiūriu neutralia“, – sakė „Honda“ vadovas. T. Mibe teigė, kad bendrovė palaiko vyriausybės tikslus dėl ekologijos.

Pasak jo, nepaisant pardavimo pajamų svyravimų „Honda“ per ateinančius šešerius metus iš viso investuos apie 5 trilijonus jenų (46,3 mlrd. USD) į mokslinių tyrimų ir plėtros iniciatyvas, įskaitant elektrifikavimą.

Šiaurės Amerikoje „Honda“ ir „General Motors“ 2024 m. pristatys du kartu sukurtus didelio dydžio EV modelius, naudojančius „GM Ultium“ baterijas, ir taip pat pristatys naujų EV modelių seriją, pagamintą ant naujos elektromobilių platformos „e: Architecture“.

T. Mibe teigė, kad Japonijoje EV ir FCV iki 2030 m. turėtų sudaryti 20 %, o iki 2035 m. – 80 %. Pasak jo, „Honda“ į savo 2040 m. tikslą įtrauks hibridines transporto priemones. Anot jo, įprastų automobilių keitimas į hibridinius yra „realus sprendimas“ vidaus rinkai.

Be to, „Honda“ taip pat siekia iki 2030 m. į visus savo modelius pagrindinėse rinkose įtraukti pažangias pagalbos vairuotojui sistemas.

Šaltinis: „Reuters“ ir elv.lt